Banānamize mūsmājās tiek gatavota vismaz 1 reizi nedēļā. Šī recepte ir lieliska un mega ātra. To var pagatavot kopā ar bērniem, vai kopā ar draugiem.
Banānus vēlams izmantot labi nogatavojušos. Tos kurus parasti neviens vairs negrib ēst, jo tie ir saspaidījušies un melni. Tie bus paši labumiņi šai receptei. Var izmantot arī saldētus, tikai tie pirms izmantošansas jāatlaidina.
Sastāvdaļas: 300g banānu 220g miltu 100g cukura 1 ola 80g paniņas, jogurts 130g izkausēta sviesta vai eļļas 2 tēj.k. Cepamā pulvera Šķipsna sāls Ja ir tad papildus vari pievienot: - 50g šokolādi - 1/4 tējk. Karadamonu - 1/2 tej.k. Kanēli - zemesriekstu sviestu - riekstus |
Pagatavošana pavisam vienkārsas. Vienā bļodā savieno sausās sastāvdaļas, otrā - slapjās. Beigās pievieno saspaidītu banānu pļurē un visu vēlreiz samaisa. Mīklu lej cepamajā formā. Man patīk cept garenajā maizes formā, bet tas nav akmenī iekalts. Pēc nepieciešamības izmanto cepamo papīru. Cepam krāsnī 180 grādos, kādas 30-35 minūtes. Var cept arī mafinformās, tad cepšanas ilgums 20-22 min. |
Kristine
07.12.2021 19:50
Paldies par recepti, sanāca lieliski - pievienoju gan šokolādi, gan valriekstus! Taču pat nemēģināju likt tik daudz cukura, manai gaumei pietika ar 2 ēdamkarotēm.
Atbildēt