Plaucētas olas mums asociējas ar baigo preperēšanos un ilgu gatavošanu. Vismaz man. Agrāk plaučolas vārījām pārtikas plēvē vai etiķī un tas bija tāds čakars. Varbūt jums ir gājis vieglāk, bet mana pieredze bija tāda, ka labāk to pasūtīt restorānā. Protams, klāt vēl bija Holandeises mērce, kas visas brokastis padarīja par holersterīna festivālu. Labi es jokojos, bet čakara ziņā - tiešām čakars. Kad dzīvē, citas lietas uzņem apgriezienus un dienas ir īsākas, kā 10 gadus atpakaļ, tad jāmēģina visu vienkāršot. Es protams ar humoru 

 

Plaucēta ola ar svaigiem dārzeņim un grauzdiņu:

  • 2 šķēles Fazer Dzīvā saulespuķu maize
  • 1 tomāts
  • 1/2 sarkanā (garenā) paprika
  • Lociņi
  • 1/2 šalotes vai zilais sīpols
  • 2 olas
  • Sāls, pipari, olīveļļa
  • Tuč tuč balzamiko vai citrona sula
  • 1 avokado

Maizītes apgrauzdē, līdz zeltaini brūnas un kraukšķīgas (uz pannas, tosterī vai krāsnī - pēc iespējām).

Smalkos gabaliņos sagriež papriku, sīpolu un lociņus. Apber ar mini šķipsniņu sāls un pievieno vai nu tējkaroti etiķa vai citrona sulu. Samaisa

Avokado saspaida, pievieno piparus un pāris pilītes extra virgin olīveļļas. Samaisa.

Tomātu sagriež šķēlēs.

Katlā vārā ūdeni un pievieno šķipsnu sāls. Kad ūdens uzvārījies, plīts karstumu nogriž uz vidējo (6 skalā no 10). Kausiņā iesit olu un pavisam lēnām to ielaiž ūdenī. Ņemot vērā, ka ūdens traki neburbuļo, tas tikai nedaudz izjauks olu, bet lielākā daļa saturēsies kopā. Olas vāra apm. 4 minūtes. To var droši pacilāt ārā no katla un paskatīties tās gatavību. 

Uz kraukšķīgās maizītes, liec avokado, paprikas salātiņus, tomātu un olu. Tuč tuč melnie pipari un brokastis gatavas.