Šie cepumi principā ir nosaucami arī par prjaņikiem, tomēr izskatās  un garšo tie garantēti daudz labāk. Tikai tekstūra viducī tiem mazliet līdzinās. 

Cepumu mīklu vari taisīt dubultā un uzglabāt leduskapī 3-4 dienas, gan arī sasaldēt (gan jau sasvērtas un sarullētas mīklas bumbiņas, gan vienkārši mīklas klucīti ietītu plēvē vai zip maisiņā). Šādas saldētavas rezerves reāli glābj, kad atceries, ka nākamajā dienā kādam vārda diena vai kādi citi svētki un ātri nepieciešama dāvaniņa. 

Atceries, kakao jāizmanto rūgtais. Sāls ir obligāta sastāvdaļa. Un Pūdercukurs jāizmanto veikalā nopērkamais, jo pats  - tik baltu un pulverīgu samalt nevar. 

Krokainie šokolādes cepumi

50g kakao

125g miltu 

1 tēj.k. cep. Pulvera 

šķipsna sāls

40g sviests (istabas temp).

150g cukurs

2 olas

50g pūdercukurs

Bļodā iesijā sausās sastāvdaļas – kakao, miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisi. 

Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi samaisot. Pievieno sausās sastāvdaļas un minimāli samaisi, līdz sastāvdaļas kļuvušas viendabīgas. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī dzesēties uz vismaz 1h vai vēlams uz nakti. 

Kad tos vēlies cept, sakarsē krāsni 175 grādus karstu. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. 

Mīklu sadali 16-20 vienādās daļās, savel bumbiņās un izripini pūdercukurā rūpīgi. Bumbiņas liec uz cepamā papīra, atstājot 2-3 cm starp cepumiem. Cep krāsnī 12 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un uzglabā noslēgtā burkā.